Gereformeerde Brassband Groningen

Nederlands Kampioen 2019 | 2e divisie & WMC Kampioen 2017-2021 | 3e divisie

GBG grijpt titel tijdens Nederlandse Brassband Kampioenschappen 2016

Voor het eerst in het bestaan van de vereniging heeft de GBG op vrijdag 21 oktober 2016 de winst behaald in de 3e divisie tijdens de 36e editie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Onder leiding van dirigent Jan Werkman werd de vertolking van het verplichte werk ‘Visions’ van componist Dan Price door de driekoppige jury (bestaande uit Danny Oosterman, David Thornton en Mareika Gray) als beste beoordeeld met een puntenaantal van 93.

In een deelnemersveld van 8 brassbands mocht de GBG het podium van TivoliVredenburg te Utrecht als 4e betreden. De band wist een muzikale en effectvolle uitvoering ten gehore te brengen welke door het publiek in de zaal met luid applaus ontvangen werd. De jury sprak van een ‘expressive performance with musical risk’. Ook de helderheid en de balans werden geroemd.

De tweede plaats ging naar Blaast de Bazuin uit Surhuisterveen. Deze brassband stond onder leiding van dirigent Aline Werkman-Schipper, de vrouw van Jan Werkman. Het podium werd gecompleteerd door Greidebrass. Eerder op de dag wist Jan Werkman de titel al te bemachtigen in de 4e divisie met de Geref. Brassband Immanuel uit Eemsmond.

De volledige uitslag van de 3e divisie:

1. Gereformeerde Brassband Groningen – Jan Werkman –  93 punten
2. Blaast de Bazuin – Aline Werkman-Schipper – 92 punten
3. Greidebrass – Marco Middelberg – 90 punten
4. Looft den Heer – Gijs Heusinkveld – 89 punten
5. Apollo – Piet Visser – 88 punten
6. De Nije Bazún – Piet van der Heide – 86 punten
7. Backum Brass – Vincent Verhage – 85 punten
8. Kunst en Vriendschap – Henk van Loon – 84 punten